Succes på LinkedIn. LinkedIn lead generering, LinkedIn salg, LinkedIn ekspert

Her er 5 sikre metoder til at få succes på LinkedIn.

Indrøm det bare – du føler dig ikke helt sikker på, om den tid, du bruger på LinkedIn, er det værd. Du følger bare med den sociale medie-strøm og opslår måske lidt i ny og næ, fordi du ikke vil risikere at gå glip af noget. Men kan du pege på bare et eksempel på et konkret resultat, du har opnået? OK, det er måske at sætte det hele lidt på spidsen, men alligevel. Måske har du udbygget dit kontaktnet, og måske har du endda udbygget det med personer der matcher din målgruppen, men har det givet resultater?

Lad os skabe noget forandring her. Det er muligt at skabe reelle resultater for dig og din virksomhed på LinkedIn. Og med både en kort- og en langsigtet strategi på plads, er der ingen grænser for, hvor meget salg, du kan skabe. Her er nogle af mine foretrukne strategier på LinkedIn, som både har skabt vækst for mig selv og mine kunder:

Trin 1: Del e indhold for at øge din synlighed

Brug funktionen ‘Start et indlæg’ til regelmæssigt at lægge indhold op, som dine følgere kan bruge. Overvej at skrive en blog og del opslagene med dit netværk. Lav et link tilbage til dit websted hver gang du har muligheden for det, for på den måde at øge sandsynligheden for konverteringer. Tænk hele tiden på din målgruppes udfordringer og de løsninger du kan tilbyde på dem. Slutmålet er at positionere dig selv som fagperson indenfor branchen, at opbygge troværdighed og få gang i samtalen med potentielle kunder.

Trin 2: Følg dine følgere

“12 personer fra X-branchen har besøgt din profil de seneste 5 dage” fortæller LinkedIn dig, når du logger ind. Denne funktion er utroligt nyttig, når du søger efter nye forbindelser. Hvor mange af disse visninger kommer fra potentielle kunder? Det finder du aldrig ud af, med mindre du følger op på dem. Ved at skabe forbindelse til dem, der har kikket på min profil, har jeg kunne opbygge meningsfulde relationer og indgå professionelle partnerskaber. For at finde disse oplysninger skal du kigge under ‘Hvem har besøgt din profil’ i menuen til venstre. For at få et mere detaljeret billede af, hvem der har set din profil, så skal du opgradere til en premium-konto. Men hvis bare du regelmæssigt tager et kig på denne side, så giver det dig en god idé om, hvem det er, uden at det koster noget. Du kan uden en premium-konto se profilvisninger 5 dage tilbage.

Trin 3: Annoncer på LinkedIn

Afhængigt af din målgruppe kan LinkedIn-annoncer være ganske nyttige. LinkedIn er et professionelt forretningsnetværk, så der er et klart publikum for dine budskaber. Jeg vil anbefale, at du overvejer, om der er nogle smarte måder, du kan positionere dine annoncer på. Hvis de bliver for salgsfokuserede, så klikker folk ikke på dem. Hvis de bliver for uformelle, så kan folk ikke se relevansen. Der er en hårfin grænse mellem et aggressivt salgsbudskab og et budskab stort set uden informationer. Vær smart, når du tilrettelægger din annoncering. Lav en ordentlig målgruppeanalyse, før du køber annoncer på LinkedIn. Hvis du har fulgt trin 2, så er du allerede godt på vej.

 

En anden grund til at køre LinkedIn-annoncer er, at du kan se, hvad der får din målgruppe til at reagere. Kør forskellige annoncer ved siden af hinanden for at se, hvilke af dem, folk reagerer på. Brug denne test til at lave en indholdsstrategi baseret på faktiske data.

Trin 4: Send beskeder til dine forbindelser

Ved at bruge de data, LinkedIn giver dig, kan du identificere de mennesker, der er mest interesserede i din forretning. Det er dem, der har besøgt din profil. De har læst om din virksomhed. Nu er det din tur til at nå ud til dem. Send korte, effektive meddelelser ved hjælp af ‘Direkte beskeder’ for at kommunikere og se din henvisningstrafik stige. Det er også værd at holde øje med dine forbindelser i første niveau og at sende dem en besked, hvis de skifter job. Det kan være, de ikke har været mulige kunder før, men måske er de det nu.

Trin 5: Brug LinkedIn Search

Forvent ikke altid, at folk finder dig. For at opnå de maksimale resultater for din virksomhed, skal du selv være aktiv på LinkedIn hver dag. Brug ‘LinkedIn Search’ for at få mere målrettede anbefalinger. Det kan virke banalt, men med over 590 millioner brugere på LinkedIn (ca. 2.2 millioner i Danmark), hvoraf 49% er centrale beslutningstagere, er der fantastiske muligheder i sigte. Men lad være med at skyde med spredehagl. Tænk på din demografi. Hvilken alder har din målgruppe? Hvor kommer de fra? Hvilken branche vil være mest interessant? Definer din målgruppe og gå dybere ned i de specifikke søgekriterier ved hjælp af filterindstillingerne.

LinkedIn er, efter min erfaring, den klart mest effektive måde til at søge, finde og forbinde med hundredvis af kundeemner fra ens målgruppe.

Jeg sætter stor pris på at kunne rådgive om de bedste måder at benytte LinkedIn til forretningsudvikling. Du kan få fat på mig på 3030 6768 eller e-mail [email protected] hvis du har nogle spørgsmål.

Bloggen 5 sikre metoder til succes på LinkedIn er skrevet af Martins Sattrup Christensen, CEO LinkedIn Success Systems. Vil du gerne have flere nyheder som 5 sikre metoder til succes på LinkedIn, så kan du følge Martin på LinkedIn eller virksomhedssiden LinkedIn Success Systems

Martin Christensen
Related Posts