video på LinkedIn, LinkedIn ekspert, LinkedIn kursus

Du har sikkert allerede set i dit nyhedsfeed på LinkedIn, at LinkedIn er gået ”all-in” med video indhold. Men virker video på LinkedIn? Er det indsatsen værd at lave videoer på LinkedIn? Få svarene i denne artikel samt brugbare tips til hvordan du selv kan komme videre med video på LinkedIn.

Regel nummer 1

Når vi gerne vil have vores budskaber ud til vores målgruppe på LinkedIn, så er regel nummer 1: Du skal fange din målgruppes opmærksomhed – og her er konkurrencen virkelig hård. Ifølge onlinemagasinet ”Small Business Trends”, så opnår video 1200% flere delinger på sociale medier end tekst og billeder kombineret!

LinkedIn gjorde det muligt fra 3. april at anvende videoer i post, på virksomhedssider og som sponsoreret indhold (annoncer), hvilket du kan læse mere om i min blog Få video på din LinkedIn virksomhedsside.

Jeg har siden forsøgt at samle information om effekten af at bruge video på LinkedIn – specielt med henblik på at vurdere om det er den ekstra indsats værd.

Video på LinkedIn må ikke undervurderes

Her er et par vigtige data på hvorfor du ikke må undervurdere betydningen af video på LinkedIn:

Video på LinkedIn, LinkedIn Success Systems, LinkedIn ekspert, LinkedIn profil, Social Selling på Linkedin og brug af video

 Video på LinkedIn vurderes højt af beslutningstagerne

Video på Linkedin, LinkedIn Success Systems, Linkedin Kursus, LinkedIn ekspert

Brug af video på LinkedIn skal matche dine mål.

Bag disse tal ligger der selvfølgelig en professionel brug af video. Det er vigtigt, at brugen af video følger de mål man har sat sig for sine aktiviteter på LinkedIn. Indholdet i ens kampagne er nøglen til succes. Derfor skal du sikre dig, at dine budskaber er skarpe, visuelt tiltrækkende og at du fokusere din ”storytelling” på at få dine konkrete budskaber ud. Et godt råd er at du skriver dine mål ned inden du går i gang med at skabe din video, så du får succes med din indsats. Her er de hovedområder dine mål skal matche:

Opbygning af dit brand og brand opmærksomhed

 • Brand dig selv som ekspert
 • Fortæl din egen brand-story
 • Del succes historier om dine kunder

 

Skab behov for dit produkt eller service

 • Vis en hurtig demo af dit produkt/service
 • Giv en kort intro til dit webinar, guide eller…
 • Giv en forhåndsvising af dit event

 

Benyt disse ”best practice” råd når du skal have video på LinkedIn

 1. Vis hvad du vil vise din målgruppe i de første 10 sekunder af din video. Seernes opmærksomhed falder markant derefter. Se gerne min video: byder din online reception velkommen på LinkedIn?
 2. Fang og fasthold din målgruppes opmærksomhed med en visuel ”storytelling”. Benyt grafik, personer og tekst til yderligere at fastholde din målgruppes opmærksomhed. Vil du gerne se et eksempel på en åbning, som fanger dit publikum så se: The moment of truth.
 3. Tænk som en ”stumfilm” producer. En stor del på LinkedIn vil se din video med lyden slået fra. Et vigtigt tips er derfor at få tekstet din video. Et af mine egne eksempler er: Få et gratis in-house LinkedIn kursus

Hold dig til LinkedIns vejledning for brug af videoer – så skal du ikke lave tingene om igen. Når du planlægger din video så sørg for at du får formateret din video ordentligt. Her er de specifikationer du bør følge:

 1. Fil størrelse: Mellem 75 KB og 200 MB
 2. Fil format: MP4
 3. Layout: Horisontalt (med telefon holder du den lodret) – vertikalt format er ikke understøttet på LinkedIn.
 4. Frame rate: Mindre end 30 FPS (billeder pr. sekund)
 5. Pixel størrelse – flere formater:
  1. 360p (480×360; wide 640×360)
  2. 480p (640 x 480)
 • 720p (960×720; wide 1280×720)
 • 1080p (1440×1080; wide 1920×1080)

Afpas længden på din video på LinkedIn i forhold til dine mål. Hold videoer under 30 sekunder hvis det er for at skabe Brand opmærksomhed. En undersøgelse fra LinkedIn viser at videoer under 30 sekunder har 200% højere visning af HELE videoen. Test brugen af længere videoer når du skal skabe konverteringer til hjemmeside eller lignende. Samme studie viste nemlig, at længere videoer (ca. 2 minutter) tiltrak lige så mange klik m.v. som de kortere videoer da de kan fortælle en mere kompleks brand historie.

Hvis du gerne selv vil lave video på LinkedIn

Det behøver ikke at være dyrt at producere effektive B2B videoer på LinkedIn. Du behøver ud over din smartphone med et godt kamera kun følgende 4 ting for at komme i gang med videoer på LinkedIn, så dit budskab bliver hørt:

 1. En mini tripod til din smartphone. Det er ret simpelt. Undlad selv at holde din mobil telefon. Rystelser med kameraet er ekstremt forstyrrende for dit budskab. En simpel mini tripod (trefod) vil give dig et stabilt billede.
 2. En lille mikrofon til at sætte på din skjorte. Det er vigtigt at din målgruppe kan høre dig og at lyden er helt fri for andre irriterende lydkilder.
 3. LED lys. Lys er din bedste ven, når du gerne vil lave videoer af høj kvalitet. Lad ikke din video ødelægge af dårligt lys, du kan få små super gode LED lyskilder til montering på din mobil telefon eller tripod.
 4. Fjernbetjening af dit kamera. Det er afgørende, hvis du selv står for optagelserne af dine videoer, at du kan fjernbetjene optagelserne. Det vil ikke alene reducere din redigering væsentligt (hvis det overhovedet er nødvendigt), men det er også godt for improviserede interviews væk fra kontoret.

Som en ekstra bonus vil jeg blot nævne 2 gratis redigeringsværktøjer til din mobil. Bruger du Iphone kan du downloade iMovie gratis. Er du til android, så er en af de mange muligheder PowerDirector. Jeg er selv ret glad for LumaFusion, som koster ca. £20.

 

Din personlige ”STORY TELLING” er alt, når du laver video på LinkedIn

Når LinkedIn Success System hjælper virksomheder med at få opbygget knivskarpe og supereffektive profiler på LinkedIn, benytter vi vores Målsætnings og Mission guide. Ved at lave vores målsætningsøvelse og følge vores mission guide for du opbygget din helt personlige ”story telling”, der retter sig direkte mod din målgruppe. Din ”story telling”vil sammen med opsætningen af din profil gøre, at du bliver fundet og set som ekspert af din målgruppe. Det er samtidig også forudsætningen for, at du ikke spilder oceaner af tid og ressourcer på nytteløse Social Selling aktivitere på LinkedIn. Samtidig giver det dig også den indsigt og viden du har behov for til at lave effektive videoer på LinkedIn – de skal nemlig tage udgangspunkt i din ”story telling” rettet mod din målgruppe. Ingen vil i dag bruge tid på selvrosende produkt- og service videoer. De vil se din ”story telling”, hvor de som din målgruppe bliver helten.

Rigtig god fornøjelse med dine videoer.

Martin Sattrup Christensen, CEO LinkedIn Success Systems

 

Martin Christensen
Related Posts